Personeelshandboek

In een personeelshandboek laat je werknemers kennismaken met de interne regels, richtlijnen en/of cultuur van jouw bedrijf. Wanneer je bedrijf beschikt over een personeelshandboek, profiteer je van meerdere voordelen voor je organisatie, je werknemers en potentiële sollicitanten. Het geeft duidelijkheid over de regels binnen het bedrijf en zorgt voor systematiek. Een personeelshandboek bestaat uit een aantal standaard onderdelen en kan o.b.v. de wensen en de sector verder gespecificeerd worden.

Neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia

01

Nieuwe werknemers

Voor nieuwe werknemers is het de perfecte aanvulling op de individuele arbeidsovereenkomst. De eerste werkdagen worden iets makkelijker wanneer je nieuwe collega's kennis laat maken met alle ins en outs van je bedrijf. Als bedrijf realiseer je zo een snellere integratie van nieuwe werknemers.

02

Potentiële werknemers

Hoe leuk je vacature ook is, met een leuk personeelshandboek zet je jouw bedrijf beter op de kaart. Door een kijkje te geven in de keuken kan een sollicitant beter inschatten hoe een bedrijf in elkaar steekt. Dit kan de drempel tot het solliciteren aanzienlijk verlagen en geeft de sollicitant veel aangrijpingspunten om een sollicitatie te motiveren.

03

Huidige werknemers

Ook voor de huidige medewerkers is het een handig naslagwerk waar ze altijd op terug te kunnen vallen. Hoe zat het ook alweer met de reiskostenvergoeding? Even het handboek erbij pakken. Het personeelshandboek dient zo als antwoord op veelgestelde bedrijfstechnische vragen. Dit haalt bovendien wat druk weg bij HRM.

04

Resultaat

Met name het effect op potentiële werknemers is verrassend. Zelf merken we dat het openbaar zetten van ons handboek hierbij vele voordelen heeft opgeleverd. Onze vacatures worden aandachtiger bekeken en bijna elke sollicitant reageert positief op het personeelshandboek.

Demo aanvragen

Probeer onze software 30 dagen gratis.

Waarom

HR4You

?